Igralna terapija

Igralna terapija

IGRALNA TERAPIJA OD 4 DO 12 LETA

Kadar  se otrok znajde v stiski (ob ločitvi, smrti, travmatičnih dogodkih, neprimernih načinih discipliniranja otroka ) je pogosto ne zmore ubesediti. To lahko pripelje do različnih čustvenih, vedenjskih in nepojasnjenih zdravstvenih težav. Otroku  pomagam v obliki strukturirane igre s pripomočki ( lutke, pravljični liki, peskovnik, likovne in ustvarjalne dejavnosti, glasbila, zgodbe, gibalne dejavnosti ) izraziti čustva na neškodljiv način do sebe ter drugih. Na ta način pridobi stik s seboj. Gre za integracijo izkustvenega učenja preko odnosa, kjer otrok raziskuje govorico telesa, razvija samozavedanje in krepi zdravo samopodobo. Izbrani pripomočki so otroku v  spodbudo, da  lažje izrazi svojo stisko, težave, potrebe, izkušnje in občutke.

Kdaj je primerna igralna terapija?
 • ob razvezi staršev
 • ob čustvenih in vedenjskih težavah ( agresivnosti, fobije, strahovi, zapiranje vase,...)
 • ko so težave v vrtcu in šoli (  ko otrok noče v vrtec, nenaden padec uspeha, težave s sovrstniki,....)
 • ob motnjah pozornosti
 • ob slabi  samopodobi
 • jeclanju, govornih težavah
 • ko jih mučijo strahovi, fobije
 • če so osamljeni, se zapirajo vase
 • ko je slab stik s starši
 • ob nepojasnjenih zdravstvenih težavah ( pogoste bolečine v trebuhu, glavobolu...)
 • v primeru rejništva, posvojitvah
 • travmah ( nesreče, smrt v družini,...)
 • primerna je tudi za otroke, ki kažejo znake avtizma ali otroke s posebnimi potrebami
 
   Družina D.babica
 • Pozdravljeni vsi dragi starši in tudi tisti, ki še boste....
  Rada bi vas nagovorila, da smo sami starši velikokrat zelo nevedni, ne znamo odreagirati v določenih situacijah z našimi otroci in tudi z našimi partnerji, kar je tudi zelo pomembno!!! Da velikokrat mislimo, da delamo prav, da znamo vse glede vzgoje in da so naši otroci super....no saj so super, in so naši najboljši otroci... ampak velikokrat ni ravno tako...in glede naših odnosov z partnerjem.... Tukaj vam želim povedati, kako zelo nam je Janja pomagala, pri vzgoji, kako se pogovarjati z otrokom, in partnerjem, kaj je zelo pomembno,...in še bi lahko naštevala....To strokovno pomoč Janje priporočam prav vsakomur, ampak res prav vsakomur, ker boste šele takrat videli in spoznali, kje delate napake...
  Draga naša Janja, dolgo sem premlevala kaj naj napišem, ker je beseda HVALA premalo za vso tvojo pomoč in znanje, ki si ga delila z nami!!! Sigurno se oglasimo še pri tebi in skočimo zopet še po kakšno novo znanje... Moj sin te pa zelo pogreša.
  Hvala ti.
  Družina D.
 • Ko se otroku zgodi najhujše – smrt mamice
  Spoštovana Janja, s sinom sva Vam zelo hvaležna, ne upam si niti pomisliti kaj bi bilo danes z Markom, če Vas ne bi našli. Definitivno je bil takrat Bog na delu, še moj sin ki bolj malo verjame v višjo silo pravi da se mu zdaj zdi da je nekaj večjega nad nami. Rada pa bi povedala tudi ( tako da ne bi bilo čutiti obsojanja uradne medicine,psihiatrije namreč), da si želim, da bi tudi oni imeli več empatije in potrpežljivosti, saj smo bili vsi trije zelo razočarani nad postopanjem pedopsihiatrinje, ki je vnuka in njegovega očeta celo prestrašila, mene pa predvsem razjezila. Naš Marko prihaja v najstništvo, letos je napolnil 12 let , mi je res všeč ker si upa povedati kaj in kje mu ni kaj prav in da tudi pri očetu naleti na pozitivno sprejemanje. Veliko smo se vsi trije naučili s pomočjo Vas. V šoli mu gre zadovoljivo, ima še rezerve, kar mu vsake toliko časa omenim, ampak je kar samostojen. Z navdušenjem hodi v glasbeno šolo in z učiteljico za likovni pouk delata projekte za razstave, na kar je zelo ponosen, Letos je z ekipo v Kinodvoru sodeloval pri snemanju filma. V šoli že tretje leto dela tudi kot prostovoljec z manjšimi otroki. Se večkrat spomnim, da nam vas je sam Bog poslal , da se je tako dobro obrnilo. Pa tolaži me tudi da vem da STE če bi bila kakšna potreba po pomoči. Upam da Vam je v redu, da malo izveste kako je z vašimi varovanci in tudi zaslužite si, malo ljudi je ki si tako zdravo prizadeva za zdravje naših otrok.
  babica