Mnenja

Draga Janja!
Tisoč besed ne more opisati hvaležnosti za to, kar ste naredila za nas. Največ meni, saj sem se naučila, da vzgoja ni pravzaprav nič drugega kot to, da imaš otroka rad, ga podpiraš in tolažiš, predvsem pa mu pustiš pasti, se pobrati in nadaljevati pot. Ga preprosto sprejeti in ne poskušati oblikovati, kot misliš, da »bi bilo prav«. In da si ti ti, sproščen, brez misli, kaj se spodobi. Ti vzorci… Kako se zakoreninijo v nas.
Prežeta z občutki, da vse delam narobe, da se z otrokom nekaj groznega dogaja, da stvari tečejo v totalno napačno smer, smo poiskali vašo pomoč. Z vašo empatijo, znanjem, pozitivno naravnanostjo, predvsem pa sproščenostjo in iskrenostjo ste nas kaj kmalu speljali na pravo pot. Kako malo je pravzaprav treba, da je življenje lepo. Človek vas preprosto mora imeti rad.
Janja, RES HVALA… Za vse. In upam, da se še kdaj kje srečamo…
Sandra

Draga in spoštovana g.Janja
moram iskreno priznati. da sem kar nekaj časa iskala dovolj prave besede, ki bi opisale mojo globoko hvaležnost za vse kar ste naredila za mojega vnuka.Popolnoma jasno mi je, da brez vaše pomoči ne bi okreval in ne vem sploh kaj bi se lahko zgodilo z njim.
Po tako travmatični izkušnji kot je smrt mamice,ste mu pokazala kako lahko žaluje in kaj ta proces vse prinese s seboj. Ko
desetleten otrok ne more več funkcionirati ne v šoli in na sploh, ter ga obvladuje globoka žalost, se tudi nam odraslim skorajda hoče podreti svet. In potem smo našli vas s tako dragoceno pomočjo .Kot bi posijalo sonce.
Beseda HVALA je premajhna za hvaležnost, ki jo čutimo ob tem. Mojemu vnuku gre veliko bolje z vašo neprecenljivo pomočjo.
Res iskrena hvala še enkrat.
babica

“Res bi se Vam rad zahvalil za pomoč pri strategijah učenja. Za učenje sedaj porabim bistveno manj časa, tako da mi ga več ostane za prijetnejše stvari. Predvsem pa bi se rad zahvalil, da ste moja starša prepričali, da je šola moja odgovornost. Rezultati se že kažejo, saj sem popravil že vse negativne ocene. Res sem vesel, da smo prišli k Vam, zato ker resnično veste kako pomagati. HVALA! ” gimnazijec Anže, 2 letnik

Pozdravljeni, Janja!
kot ste sami ugotovili je naš Peter otrok, ki ni imel možnosti, da se razvija v smer, ki bi si jo mogoče sam izbral. Midva sva takoj začela uresničevat sanje, ki sva si jih zaželela zase. Pozabila sva pa na dejstvo, da je Peter oseba zase in da je edina naša povezava ta, da sva pripomogla, da ga spraviva na svet in mu stojiva ob strani ter ga spodbujava ob njegovi spremembi pri razvoju.Starševstvo sem si sama čisto narobe razlagala, saj sem si prizadevala, da bi bil super otrok s katerim se lahko hvalim. Seveda to zajema dober uspeh v šoli, komunikativen, priden. Še hujše je pa bilo, ko sem ga začela primerjati z drugimi otroki. Zgrešila sem  bistvo, da je moja edina naloga, da dajem svojemu otroku podporo in da ga imam rada ne glede zakaj se odloči in ga podpiram in spodbujam, ko to potrebuje ter mu prepuščam odgovornost. Z vašo pomočjo, mi je končno uspelo po 10-tih letih prebiranja literature ter udeležbe raznih seminarjev in opravljene licence NLP, da sem odprla še ena vrata v mojo svobodo. Končno sem ugotovila, da je moja svoboda to, da pustim svobodo tudi otroku. Odpadlo mi je veliiiko breme, ki ji sama rečem popolnosti. Saj za tisto, kar Petru ni uspelo naresti, kot sem pričakovala je zame pomenilo samo neuspeh in sem si to vzela za oseben neuspeh in si lepila v svoj seznam zakaj vse nisem dobra mama. Pogrezala sem se zaradi tega v vse večjo nezadovoljstvo in nesamospoštovanje. Vse to lahko rečem, da sem odvrgla..

Hvala tudi za vaš pogovor s sinom glede mlajše sestrice….še vedno ga kdaj zanese, a je 100x boljši odnos med njima, kot pa je bil. Super sta. Doma opravlja svoje obveznosti z voljo, ki je še sama na trenutke ne premorem =)… vsak dan dela velike korake do večje samozavesti pred mojimi očmi. Vse kar potrebuje je moja podpora in nič drugega. Aleluja….tudi sama sem postala popolnoma drugi človek.

Hvala za to, da ste mi odprli oči, da ni nič narobe in da je to edina pot, da dajem svojemu otroku odgovornost…da odgovarja in popravlja za stvari, ki se niso odvile v smeri, ki si jo je želel.Končno mu dovolim, da se oblikuje po svoji želji. In kljub kakšnemu nesporazumu ali slabi volji ga zvečer objamem in mu povem, da ga imam rada.

Hvala za vse, Špela

Spoštovana ga. Janja,
Najprej vas lepo, lepo pozdravljam!
Samo sporočam, da sta sin in hči super. Spita sama, zaspita sama… Po pravici povedano sploh ne vemo, da je kdaj to bil problem.
Midva sva bolj usklajena, in znava reči NE!!!! In zaradi tega ni nihče prizadet, nihče ne joka in imamo red!
Najlepša vam hvala za vse napotke in nasvete. Tukaj in v tem primeru nisva znala biti odločna. Enostavno se je mož bolj kot jaz bal, da bosta otroka zaradi tega prizadeta, da to bo za njiju stresno.
Zdaj tudi veva od kje ta strah izvira…..
V kolikor bova še kdaj imela problem oz. vprašanje se bova sigurno obrnila na vas.
Še enkrat najlepša hvala in veliko uspehov še naprej! B in K

Vsakdo se kdaj sooča s pomanjkanjem samozavesti in neodločnostjo, vendar zakaj bi nam ti dve nadlogi delali težave, ko pa ti lahko na pomoč priskoči Janja in z njenimi nasveti ter z lastno voljo svet postane lepši. Pred kratkim sem nastopila novo delovno mesto, s katerim pa se je poleg več odgovornosti pojavilo tudi več težav. Pomoč sem tako poiskala pri Janji, s katero sva šli skozi težave, postavila me je pred izziv, katerega pa sem s tehnikami, ki mi jih je predstavila, tudi uspešno opravila. Prav te tehnike pa mi pridejo prav vsakodnevno, ko mi pot prekrižajo zahtevne stranke. Res super občutek je, ko stranka iz sebe stresa negativno energijo, ti pa se le smehljaš in si misliš svoje.

Anja, 26 let

Kot direktor in lastnik podjetja se redno izobražujem na področju svoje dejavnosti in iz mehkih znanj. Prišel sem do izziva, kako narediti vse, kar sem imel na spisku, in doseči vse cilje naenkrat. Z Janjinim coachingom pa sem prišel do jasnosti in določitve prioritet. Sestavila sva sistem dela in sedaj se ciljem približujem korak za korakom, vztrajno in učinkovito.
Andrej, 37 let
Strokovno pomoč sem poiskala z razlogom, da se spravim nazaj »v red«. S partnerjem sva se razšla. Ostala sem sama z dvema majhnima otrokoma. Bila sem čisto na tleh, brez energije in brez volje. Samo po 3 mesecih se počutim super. Na življenje gledam optimistično. Sem polna energije in zopet nasmejana. Hvala Janja.
Ana, 34 let
Za začetek moram priznati, da sem bila kar malo zadržana glede hipnoze..Imela sem en kup pomislekov: Kakšno stanje je to? Se bom zavedala? Kako bom odreagirala? … Vendar sem PRESREČNA, da sem se odločila za ta korak!

Janja, kar počneš, je RESNIČNO NEPRECENLJIVO, ni besed, s katerimi bi lahko opisala, kako sem ti hvaležna!

Praktično imamo vse odgovore v sebi, samo poiskati jih moramo. In kar je najlepše, jih lahko najdemo. V pomoč so različne metode, jaz sem ta teden spoznala hipnozo. Bila sem dvakrat in sem kot prerojena.
Mirna

Fantastično je potovanje v notranji svet, ko se ti zbistrijo misli, ko dobiš NEDVOUMEN pravi odgovor na vsa življenjska vprašanja … naenkrat oz. praktično v 1 uri ti postane vse jasno … za sebe lahko rečem, da sem v eni uri dobila odgovor na večletno življenjsko vprašanje!!! O svoji situaciji sem premlevala leta in leta, prepojena sem bila z različnimi občutji od žalosti, krivde, jeze, ki sem jih dokaj »uspešno« tlačila v sebe :-(. Končno lahko rečem, da sem se soočila s svojimi občutki, jih spustila in se napolnila s pozitivno energijo, z lahkotnostjo, z mirnostjo :-)!

Neverjetno je, kakšne življenjske premike glede prepričanj / odpuščanja / srejemanja samega sebe in drugih se da narediti v tako kratkem času! Sama se po drugi hipnozi počutim fantastično!
Sem samozavestna, odločna, imam jasne cilje, nabita z pozitivno energijo, verjamem vase in kar je NAJPOMEMBNEJŠE: SE IMAM RADA KOT ŠE NIKOLI!

Kakšen izjemen je občutek, ko se poglobiš vase, ko se sprejmeš, ko se pogovoriš sam s seboj …
PRESREČNA IN HVALEŽNA SEM za to izkušnjo, za ta trenutek, za te občutke! Zopet se počutim MOČNO, ker vem, da lahko sama vplivam na svoja čustva in reakcije in, kar je najboljše, mi tega nihče ampak res nihče ne more vzeti!!! Juhuhuhu :-))) In nikoli več si ne bom pustila, da bo drugače. Zakaj? Ker se cenim. Ker se imam rada.

ŠE ENKRAT JANJA, HVALA ZA VSE!!!! VSEKAKOR SE PRIDEM K TEBI!!!!! Objemčki direktno iz srca,
Lea, 34 let

Spoštovana gospa Janja,

»žena me je poslala« na vaše predavanje. Ker že nekaj let intenzivno študiram Vede in na podlagi dejstva, da je stanje tako, kot je, na naših šolah, sem šel na predavanje z veliko skepso.

Očarali ste me z znanjem in zaključki, ki se jih redko kje zasledi. Predvsem pa s profesionalnostjo s srcem in z jasnim izhodiščem, da lahko spremenimo svet, ampak samo tako, da spremenimo sebe in smo potem samo zgled drugim.
Aleš

Pogovor z Janjo ti odpre drug pogled na svet ‒ lep, vesel in predvsem samo tvoj. Njena pozitivna energija, čut za poslušanje in izkušnje ti dajejo občutek, kot da se pogovarjaš s staro prijateljico, ki te razume in ti vedno da pravi nasvet. Pri Janji sem se naučila samohipnoze, s katero iz telesa in uma lahko odstranim vse, kar tja ne sodi. Ko razumeš, da si za svoje življenje in počutje odgovoren samo ti sam in nihče drug, je življenje enostavnejše. Morda se sliši čisto logično in preprosto, vendar se ta misel prepogosto izgubi »nekje v prevodu«. No, z Janjino pomočjo sem to področje osvojila. Sedaj popolnoma drugače gledam na vedenje ljudi in se nanje tudi drugače odzivam (tako v poslovnem kot privatnem življenju). Nadgradila sem tudi komunikacijo, motivacijo in tehnike sproščanja ter predvsem to, da živim samo svoje življenje na svoj način. Pogovor z Janjo priporočam vsem, ki si želite zdravega duha (v zdravem telesu potem pride samo od sebe 🙂
Neža Štumberger, 27 let
Modri uri

Na zavodu za zaposlovanje sem izvedel za delavnico na Modri uri. Janja je izpolnila moja pričakovanja s svoji drugačnim pristopom do izzivov na področju iskanja zaposlitve, oblikovanja lastne kariere. Poglobila je moje zaupanje, da v življenju poteka le en sam projekt ‒ razvijanje lastnih potencialov ‒ celovit, iskren, zavesten pogled na svojo osebnost in iz nje izhajajoče priložnosti za dober in ustvarjalen dan!
Tadej Torč, dipl. slikar

Spomnim se, da sem ob prvem srečanju s tabo pomislila: »Vse učiteljice na tem svetu bi morale biti take, kot si ti!« Energična in dobrovoljna oseba, ki zna iz vsakega otroka izvabiti njegovo najboljše. Z navdušenjem sem poslušala, s kakšno intuitivnostjo uporabljaš NLP-tehnike pri otrocih in kako pozitivno se otroci odzivajo na njih. Navdihnila si me, da podobno poskušam tudi sama pri svojih otrocih. Imaš sposobnost, da občutiš ljudi in jim pomagaš. NLP je priletel v prave roke. 😉
Mateja, 38 let
Kaj napisati o Janji oz. o njenem delu? Ko človek misli, da je pri 40. zrela oseba in da vidi »zrelo« na življenje, ti neodvisno profesionalno mnenje o neki zadevi pokaže stvari z drugega zornega kota (za mene novega). Ne vem, če je to cilj mediacije, vendar pri meni je spremenila določene poglede na probleme, ki mi jih prinaša življenje. HVALA TI,
Marko
Veliko si pripomogla, da zmorem brez strahu povedati svoje mnenje. To me je prav osvobodilo. Začutila sem večjo vrednost svoje osebnosti.
Kristina, 44 let
Janja je pozitivno naravnana oseba z velikim čutom za sočloveka. To odseva že s svojo pojavnostjo, osebno dinamiko in dobrim razpoloženjem, ki ga širi na ljudi okoli sebe. Temu bi se lahko reklo osebna karizma ali odkritje svojega poslanstva, v katerem nadvse uživa. Poleg naravnega talenta in občutka za delo z ljudmi je tudi strokovno podkovana, kar pa je najpomembnejše ‒ ima goro izkušenj, ki so neprecenljive in najpomembnejše pri tem delu. Enostavno moraš imeti ravno prav občutka, kako mediacijo voditi, da spodbudiš konstruktiven pogovor med vpletenimi in jih pripelješ do nekega novega načina vlaganja truda in časa njihov v odnos, kar bo izboljšalo kvaliteto življenja. Hkrati pa se v procesu mediacije ne smeš postaviti na nobeno stran, ostaneš nevtralen in samo usmerjaš pogovor, kar je težko. Mediacija je zelo pozitivna izkušnja za vsakogar in jo priporočam prav vsem, četudi niso z nikomer na smrt skregani. Na žalost živimo v času, v katerem nam zmanjkuje časa za pogovor in za vlaganje v živ odnos. Prav žalostno je, kako nam lahko lajk na fb-ju pomeni več kot en pristen pogovor z nekom. Pozabljamo na druženje in pogovor. Človek pa to potrebuje za osebno rast in odkrivanje duhovnih obzorij. Z mediacijo se naučimo spoštljivega pogovarjanja in se izognemo nesmiselnemu prepiru, kadar niti ne prisluhnemo temu, kar nam želi povedati oni na drugi strani. Vsak ima vedno svojo plat zgodbe, samo prisluhniti moramo in jo slišati. Tudi sama sem se udeležila mediacije s svojima sestrama, čeprav med nami ni bilo kakšnega večjega spora. Izkušnja je bila pozitivna, saj smo sprejele sklep, kako bomo ohranjale lep sestrski odnos in naredile načrt za druženje. V vsak odnos je potrebno vlagati čas in trud, da uspeva. Tako je lahko mediacija učinkovita tudi kot preventiva pred konflikti. Razpoloženje po mediacijı se je močno izboljšalo, pogovor med nami je tekel bolj sproščeno in odprto, saj smo bolj razumele razmišljanje druge.
Brigita
Janjo poznam že dolgo, pa me še vedno vsakič posebej, ko se srečava, navduši njena izjemna pozitivna energija, prijaznost, pripravljenost pomagati in strokovnost. Kadarkoli sem potreboval več energije, več motivacije, več samodiscipline, vedno me je s svojim strokovnim znanjem popeljala v stanje globoke sproščenosti in mi s hipnozo pomagala do tega. Janja, hvala, čudovita si.
Marko, 53 let
Janja prinaša svežino. Spoznal sem jo pri NLP-praktiku, ko je z neizmerno zagnanostjo vsrkavala vsebine. Po koncu delavnice ni dala miru, in nas vse udeležence motivirala, da smo naučeno vadili. Z dobro voljo in navdušenjem ji uspe dosegati zastavljene cilje, ravno tako pa to prenaša na druge.
Boštjan, 39 let
Izkušnja z zelo pozitivno, iskreno in čustveno naravnano doživetje. Spoznala sem, da s pomočjo mediatorja lahko spore rešimo zelo konstruktivno in mirno. Tretja oseba torej mediator zna biti v veliko pomoč, saj nekoliko blaži vzdušje morebitne napetosti in nasprotji. Najboljše njegovo delo pa je, da sploh ne ovira pogovora oziroma reševanja spora in je v prostoru popolnoma sprejemljiv in nemoteč ne glede na tematiko spora, tako da je kakršnakoli zadržanost pred njim odveč.
Karolina, 24 let
Janja je izjemna oseba, saj jo odlikujejo čustvena inteligenca, pozitivno razmišljanje in s svojim nasmehom ter veseljem do življenja razbremeni vsako osebo, s katero dela. Ker človeka čuti, te s pravilno izbranimi NLP-tehnikami pripelje do tega, da se zaveš svojih sposobnosti in začneš izkoriščati svoje notranje vire. Dnevno občutim osebno rast, izboljšal sem veščine komuniciranja, prišel do zavedanja svojega poslanstva in s tem postavljanja in doseganja ciljev. Izzive v življenju sprejemam z nasmehom, ki ga delim z domačimi, s prijatelji, sodelavci, z znanci. Skratka Janja me je pripeljala do spoznanja, da sem imel le lastne omejitve, ki sem jih spoznal in sva jih z njeno pomočjo odstranila.
Primož 49 let
Janjo sem spoznal na svojih NLP-delavnicah in je bila kot učenka vedno pozitivno naravnana, polna želje po znanju in nenehno stremi k temu, kako se lahko nauči nekaj novega, da bo pomagala svojim strankam. Zaradi njene pozitivne energije, širine znanja, ki ga nenehno prejema, in delavnosti, verjamem, da bo s svojim delom lahko pomagala velikemu številu ljudi in jo tudi zato priporočam.
Dr. Aleksander Šinigoj, Mastermind Akademija
Spoštovana Ga. Janja.

Oglašam se vam s sporočilom, da sva bila z mojim možem zelo zadovoljna z vašim svetovanjem in lahko povem, da napredujemo po korakih. Prvi dan je bil »drive« resnično največji, ko sva bila pod vplivom vaših besed. In prav za to gre, za sprotno buditev zavesti in stalno ozaveščanje. V kritičnih trenutkih se spomniva vaših besed in v kričečem avtu je zopet smeh, ko se gremo kake igrice ali pa dejansko čakamo v stoječem avtu. Še posebej zame so bile vaše besede in pogovor nujne in so resnično padle na plodna tla, saj se razum in stari družinski vzorci včasih tako tepejo, da ne vidiš več prve rešitve. Iskrena hvala in vsekakor vas spremljam. Če se znajdemo v slepi ulici, pa vas kontaktiram za ponoven pogovor. Želim vam uspešen teden in vse dobro še naprej.

mamica treh otrok 🙂

Moj prvi korak k rešitvi je bilo spoznanje, da tako ne gre več naprej. In že sem iskala rešitev, kako. Presenetilo me, da večino odgovorov nosim v sebi, težja pa je bila pot do njih. Odkritost in poštenost do sebe, pripravljenost za pogled z novega zornega kota je del procesa, da ponovno odkriješ to, kar globoko nosiš v sebi. Osvojila sem lekcijo, da drugih ne morem spreminjati, spremenim lahko le sebe in svoj odnos do drugih. Od tu naprej je šlo lažje. Neverjetna pomoč in nesebična želja pomagati, usmerjati me na tej poti … v izogib čustvenim labirintom, ki nas vse prepogosto zanesejo, k poti proti rešitvi … Hvala za posluh, pomoč, Janja, in usmeritev v pravo smer, ko mi je bilo najtežje.

Teja, 36 let

Draga Janja,

priznam, da sem nekako odlašala s tole »refleksijo« na izkušnjo pri tebi, ampak samo z namenom, da se je »usedla« v mojo notranjost …

Pa saj se je že prvi trenutek, to sem ti že povedala. Seveda, padla je na plodna tla, zato pa ni bila nič manj čudovita, nasprotno, še toliko lepša. In še toliko bolj me greje pri srcu, vsak dan in z isto toplino kot v trenutku, ko si mi jo privoščila. In občutek je neprecenljiv. Kot bi imela vedno ob sebi (v sebi) angela varuha, ki me objame in mi da vedeti, da grem v pravo smer, celo takrat, ko še sama nisem prepričana v to. Ko mi je lepo, mi je zaradi tega še lepše, ko mi je hudo, je manj boleče in hitro mine. Kaj lepšega se ti v življenju lahko zgodi?

Izzivi (ne bom rekla težave) so še vedno, najbrž je prav, da so, saj sicer ne bi bilo potrebe po spremembah, mi pa notranji glas zagotavlja, da se bo vse dobro izteklo, tudi če trenutno ne vidim rešitve. Menim, da je to ena največjih pridobitev in hkrati prelomnic v mojem življenju, na bolje, seveda, in za to sem ti neskončno hvaležna.

A ja, pa še to. Opažam, da moja »transformacija« prehaja posredno tudi na ljudi, ki so mi blizu, kar me neskončno veseli. Skratka, kaj naj rečem … carica si, obvladaš! Ampak, to itak že vemo. HVALA!

Eva, 50 let

Draga Janja,

hvala ti za svetovanje glede obvladovanja jeze. Dala si mi super smernice, sedaj je na meni, da jih upoštevam oz. uporabljam v realnem življenju. Napredki so že bistveni. Pika na i je seveda bila tudi tvoja hipnoza.
Vsekakor vsakemu, ki si želi spremeniti sebe na boljše oz. ljudi okoli sebe, svetujem, da te obišče.

Še enkrat hvala.
Neja, 33 let

Pozdravljena Janja,

sporočam ti veselo novico, z odliko sem opravila zaključni izpit, sprejeta sem naprej v šolo na BC Naklo, in zame je to nov izziv, novi prijatelji, vse novo. Tudi sama sem nase ponosna, hvala za vse tvoje nasvete, ki sem si jih zadala v glavo in jih naredila. Počutila sem se odlično. Še enkrat hvala za vso pomoč.
Anja

sasa_golob

Saša Golob
uvrstitev na poletne olimpijske igre – London 2012

1. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala na parterju v letih 2012/2013

Janja Dermastja je bila na gimnaziji Šiška 4 leta moja razredničarka ter profesorica nemščine. Ker sem ravno v času srednje šole bila tudi najbolj obremenjena s treningi, mi je pomoč pri usklajevanju športnih in šolskih obveznosti veliko pomenila. Zaradi velike odsotnosti sem imela temu prilagojen šolski program. Janja je bila vedno razumevajoča, saj se je zavedala moje obremenjenosti. Ko sem potrebovala dodatno pomoč ali razlago, je bila vedno na voljo. Prav tako si je vzela čas in se kot razrednik pogovorila z nami, tudi o težavah, ki niso bile v povezavi s šolo. Zahtevala je red in disciplino in s tem ustvarila odlično delovno okolje. Pri njej je bil trud, ki si ga vložil v učenje, vedno poplačan. Ni bilo pomembno, ali obvladaš snov ali ne, pomemben ji je bil tvoj napredek in to je velika motivacija za dijake. Zato tudi sedaj ne dvomim, da bo športnikom znala pomagati, jih motivirati in doseči želeni cilj.

 

jankralj

Jan Kralj

član slovenske A-reprezentance v deskanju na snegu (prosti slog); udeleženec na mladinskih zimskih olimpijskih igrah v Innsbrucku 2012 in zimskih olimpijskih igrah v Sočiju 2014

Profesorica Janja Dermastja je bila na športni Gimnaziji Šiška moja razredničarka in profesorica nemškega jezika. Ker z nemščino nisem imel veliko stika in sem bil večinoma odsoten od pouka, je bil ta predmet zame velik izziv. Ob podpori, pomoči in veliki spodbudi prof. Dermastje mi je uspelo, saj je iskala znanje in ne neznanja, naredila je selekcijo tem, ki sem jih moral predelati, in izbrala predvsem tiste, ki bi mi lahko koristile tudi kasneje v življenju. Vedno mi je bila na voljo, če sem potreboval dodatno pojasnilo, sproti je preverjala moj napredek, se znala prilagoditi mojim športnim obveznostim (preverjanje po skype-u, sprememba termina ali obsega preverjanja) in lahko rečem le, da je zagotovo človek, ki zna uspešno delati z mladimi športniki.

 

luka_bojanc

Luka Bojanc

najbolšji mladinski gimnastik v Sloveniji, članski državni prvak na krogih

Janjo sem spoznal letos poleti. Razložila mi je, s čim se ukvarja in da želi s svojim znanjem pomagati ljudem pri reševanju težav. Ker je moj vsakdan močno natrpan s šolskimi in športnimi dejavnostmi, se mi je zdelo, da mi bo njena pomoč prišla prav. Odločila sva se za sodelovanje. Janja mi svetuje glede organizacije časa, kadar mi zmanjka volje, mi pomaga z motivacijskimi tehnikami. Pomaga mi tudi pri premagovanju strahu pred novimi elementi. Janjina pozitivna energija me vedno spravi v dobro voljo, in tako grem tudi sam skozi vsakdanje težave lažje in pozitivno naravnan.

trnovec-mark

Mark Trnovec

član slovenske golfske reprezentance, z golfom se intenzivno ukvarja 3 leta

Moja težava je koncentracija, ki jo moram vzdrževati skozi celotno igro. Po nekaj dobrih udarcih in dobrem rezultatu sem jo ponavadi izgubil, postal živčen, nisem se znal obvladovati in držati dobrega rezultata do konca igre.

Po obisku pri Janji in urah hipnoze sem presenečen nad rezultatom, ki je plod najinega dela. Tako sem po srečanjih z Janjo dosegel enega svojih najboljših rezultatov na turnirju v Avstriji. Hipnoze so mi pomagale, da sem si tudi na delu, ko sem prej imel težave, zaupal in verjel vase in tako dobro zaključil igro. S hipnozo sem postal med igro samozavestnejši in kar je najpomembnejše s tehnikami, kot je sidranje, pomagal ohranjati mirnost. S tehniko »Swish« pa sem uspel, da se mi ob težkih trenutkih prikazujejo pozitivne »slike« namesto negativnih. Tako sem na lastni koži že po nekaj terapijah videl ogromen napredek v moji mentalni pripravi. Moje mnenje je, da je uspeh na tekmi odvisen od psihične priprave (v večini športov) vsaj 40 % , pri golfu pa vse tam do 70 %.

anja

Aneja Novak

dijakinja Gimnazije Šiška, članica slovenske rokometne reprezentance

Treniram rokomet pri RK Krim ter igram za kadetsko reprezentanco.  Treninge imam 2x dnevno, med vikendi so tekme, vsake toliko časa pa so tudi reprezentančni zbori. Vse to je zelo naporno, poleg tega pa moraš izdelati tudi šolo. Veliko je odvisno od profesorja, ali razume, kaj pomeni biti športnik in kako delati z njimi. Profesorica Janja Dermastja je prav gotovo bila ena iz med njih, ki se je tega dobro zavedala. Je neverjetno topla, neposredna sproščena in živahna oseba, ob kateri bo tvoje znanje nemščine iz dneva v dan bolj izpopolnjeno. Bila je naša velika zaveznica, a pripravljena poslušati le resnico. Govorjenje v prazno in s tem prikrivanje neznanja se ni dobro izšlo. Nekateri ljudje ti v življenju zapustijo nekaj neprecenljivega, mi imamo neizbrisljivo znanje nemščine. S svojo energijo, zagnanostjo in veseljem do življenja nas je poskušala voditi po pravi poti brez plonk listkov pri testih, haha. Izkazala se je kot biser, zaradi katerega smo radi zahajali na ure nemščine.

challe-salle

Challe Salle (Saša Petrović)

najbolj znan slovenski raper

Janja Dermastja je bila moja razredničarka v prvem letniku srednje šole, na gimnaziji Šiška. Od vseh učiteljev in učiteljic mi je ostala v spominu kot daleč najbolj pozitivna in razumevajoča, zato jo zelo spoštujem in cenim. Kljub pubertetniškemu uporništvu je že čisto takoj v meni videla nekaj več in me tudi zelo podpirala ter spodbujala k ustvarjanju. Bil sem le preprost najstnik, ki je z glasbo začenjal z ničle in 99 % ljudi ni verjelo, da bom kdaj sploh kaj dosegel na tem področju – bila je ena izmed redkih. Ne pozabite, vse se da, če se hoče – če si nekaj želiš in se boriš ter trudiš za to, je vse možno.

Janja Dermastija je bila moja profesorica nemščine na gimnaziji Šiški in lahko trdim,da sem imela kot disleksik obilo težav z vsemi jeziki. Vendar ne glede na mojo drugačnost sem v 4. letniku uspela imeti zaključeno nemščino s prav dobrim uspehom in to zaslugo lahko podeljujem profesorci, saj:

1. razlaga je bila enostavna in sistematična
Vedno nas je učila, tako da smo imeli zvezek vedno urejen in to je bil tudi edini predmet na gimnaziji, pri katerem mi ni bilo treba delati izpiskov, ker smo jih že med poukom naredili, tako rečeno podzavestno smo z njo delali izpiske.

2.  pripravljena je bila dodatno obrazložitev
Jaz kot disleksik sem imela obilico težav s pisanjem besed in mi je pristopila na pomoč, mi dala asociacije, kako si jih naj zapomnim; ena izmed redkih profesoric je razumela moje težave.

3. znala je popestriti  učno uro oz. jo narediti zabavno

4. nikoli ni odstopila od svojih prepričanj

5. vedno je igrala »fair play« igro

Resnično je dobra profesorica, ki zna tudi delati ljudmi s posebnimi potrebami oz. težavi z učenjem, zna  jih motivirati,  lažje obrazložiti in pomagati.

Nikoli pa ne bom pozabila, ko nas je vedno pred testom motivirala z citatom:
VSE TI LAHKO VZAMEJO, RAZEN ZNANJA!

Klara Pilko

emma

Edini ste imeli čas za vsakega posebej. Meni ste izredno veliko pomagala na osebnem področju. Če je kdo rabil kakršno koli pomoč, ste bili vedno zraven. O taki profesorici lahko samo sanjajo. Všeč mi je, da zahtevate red in disciplino, ko je potrebno. Med urami smo se pa tudi velikokrat pošalili, kar je še bolj pripomoglo k temu, da sem vas tako vzljubila, pa tudi moj odnos do nemščine se je zelooo izboljšal. Postala mi je res všeč in sem že kar odločena, da si jo bom izbrala kot maturitetni predmet. Doma sem vedno govorila o vas, ker ste mi bili kot druga mama.
Ema

Prof. Janja Dermastja (razredničarka in prof. nemškega jezika): Znala je uspešno krmariti med dijaki, profesorji in starši. Sproti se je odzivala na vsak problem, prošnjo, vprašanje, sina spodbujala, motivirala, razumela in tudi veliko naučila. Čeprav je na gimnaziji veljala za strogo profesorico v smislu zahtev pri svojem predmetu, se je v prvi vrsti izkazala kot človek, ki se zna približati odgovornemu dijaku in mu olajšati šolske obveznosti v sprejemljivih mejah. Najbolj pa se me je dotaknilo to, da ji je še vedno mar za sinove uspehe, čeprav je šolanje na gimnaziji zaključil.
Mojca
Profesoričin način poučevanja je zelo sistematski in discipliniran. Če smo bili pri šolskem delu dosledni, smo bili uspešni na testih in pri uporabi jezika, profesorica pa nas ni pozabila nagraditi in seveda pohvaliti tudi drugim profesorjem. Način dela je razumevanje omogočal vsem dijakom, ne le tistim, ki so »bolj nadarjeni« za jezike. Nujnost učenja smo zlahka prebrodili tudi zato, ker smo se med odmori velikokrat zaklepetali in spoznali profesorico tudi z drugega vidika. Janja Dermastja je namreč zelo priljudna oseba, polna pozitivne energije, motivacije in razumevanja. Naši pogovori niso bili sestavljeni le iz šolskih tem, pač pa nas je profesorica povprašala tudi po vsakdanjem življenju, večkrat poslušala naše probleme, nam vedno znova poskušala pomagati in nas bodriti. Tako sem vzljubila nemščino, opazila uporabnost jezika in ga izbrala kot izbirni predmet na maturi. Maturo sem uspešno opravila v prvem poskusu, brez dobre podlage ne bi uspela. Te odločitve nikakor ne obžalujem, saj nemščino mnogokrat zasledim v svojem študijskem gradivu in v socialnih stikih. S tujci lahko pogumno spregovorim nemško, pa še v tujih trgovinah ne potrebujem prevajalca za navodila.
Julijana, 21 let