O MENI

Včeraj sem bil pameten in sem hotel spremeniti svet, danes sem moder in spreminjam sebe.

-Rumi

Rojena leta 1970 v kraju Garmisch Partenkirchen v Nemčiji.

Odraščala sem dvojezično. OŠ sem obiskovala V Ljubljani, gimnazijo v Škofji Loki, Filozofsko fakulteto v Ljubljani. Študirala sem pedagogiko in nemščino s književnostjo. 19 let sem bila redno zaposlena najprej na OŠ, potem na gimnaziji. Sedaj že nekaj let delujem samostojno.

Že kot majhna deklica sem vedela, da si želim postati učiteljica. Vse moje plišaste igrače so bili moji bolj ali manj pridni učenci.

Zelo rada sem obiskovala šolo in se učila ter brala, brala in brala. Knjige so od otroštva moje najboljše prijateljice.

Takoj po študiju sem dobila prvo zaposlitev na OŠ Vižmarje Brod. Delala sem v svetovalni službi ter poučevala nemščino. Bila sem prostovoljka v Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše v Ljubljani. Nemščino sem poučevala tudi odrasle in še vedno najraje od vsega prebirala knjige.

Kasneje sem se zaposlila na Gimnaziji Šiška, kjer sem poučevala nemščino. Bila sem razrednik in izvajalka delavnic »Učenje učenja«. Ves čas sem se dodatno izobraževala. Poučevala sem vrhunske športnike, ki so uspešno zaključili gimnazijo. Med njimi so bili tudi udeleženci OI. Poučevala sem na daljavo ter se redno ukvarjala s pojmom motivacije dijakov in z vzgojnimi vprašanji staršev. Ko si v razredu, vlada skupinska dinamika. Ni razreda brez konfliktov. In ni življenja brez konfliktov. Ker sem želela pomagati pri reševanju sporov, sem se odločila za usposabljanje za mediatorko pri Zavodu Rakmo, ki je v Sloveniji vodilna ustanova za transformativno mediacijo.

Z negativnimi prepričanji, obvladovanjem čustev, strahovi in nemotiviranostjo pri mladostnikih sem se srečevala vsak dan, zato sem se odločila za študij nevrolingvističnega programiranja na Mastermind Akademiji, kjer sem pridobila certifikat in licenco za NLP praktika, certifikat in licenco za praktika hipnoze ter certifikat in licenco za coacha.

Vsi trije certifikati so najbolj priznani na svojem področju in razširjeni po vsem svetu, saj lahko v kar 180 državah nadaljujem svoj študij. Redno se udeležujem tudi delavnic za osebno rast in se trudim živeti po načelu zakona privlačnosti. Vem, da moja sreča ni odvisna od tega, kdo sem ali kaj imam, temveč zgolj od tega, kaj razmišljam.

Ker je otrokov izrazni jezik igra, sem se v Nemčiji ( Berlinu) usposobila tudi za igralno terapevtko, saj je igralna terapija eden od najučinkovitejši pristopov za reševanje stisk pri otroku.

Ker danes prepoznavamo pri vedno več učencih in dijakih motnjo pozornosti ali težave s koncentracijo sem pridobila v tujini še dodatna znanja za opravljanje treninga koncentracije.

Sodeljujem z naslednjimi strokovnjaki:

  • s specialnim pedagogom Markom Juhantom,
  • z univ. dipl. psihologinjo s certifikatom EuroPsy ter specialistko zakonske in družinske terapije Janjo Frelih Gorjanc,
  • s socialno pedagoginjo ter specialno psihoterapevtko transakcijske psihoanalize Zdenko Peloz in
  • z Inštitutom za razvijanje osebne kakovosti R.O.K.

Več let sem bila svetovalka za vzgojo pri časniku Nedelo, kjer sem odgovarjala na pisma bralcev. Sem soustvarjalka pri reviji Vzgoja (revija za starše, učitelje in vzgojitelje), pišem pa tudi članke za reviji Moj malček in Ženska. V zadnjih 5 letih sem objavila več kot 140 člankov na temo vzgoja in osebna rast.

Zelo sem hvaležna, da lahko delam natanko tisto, kar želim. Združujem vsa svoja znanja, izkušnje in veščine. Sem mati dveh čudovitih hčera in žena. V prostem času rada jezdim, slikam, berem in igram klavir. Poslušam svoj notranji jaz in mu sledim. Prebujam otroka v sebi in se veselim. In vem, da sem edino jaz odgovorna za svoje počutje in svoje življenje. In ko to spoznaš, je življenje res kakovostno.

Zato sem ustanovila Center za kakovostno življenje MODRA URA. Želim si, da bi vsi živeli modro, navdihujoče, razigrano in zadovoljno. Odločitev je samo naša.