Otroška slikanica»Zob me boli. Tako kot tebe. In bojim se zobozdravnika, prav kakor ti.« Nejc ni mogel verjeti svojim ušesom. »Ti, neustrašni gusar, se bojiš zobozdravnika? To ni mogoče. Saj te sploh ne more boleti zob. In tudi zdravstvene izkaznice nimaš.« Ob kopici vprašanj je dečku postalo vroče. In zamislil si je, kako sedijo gusarji z Groznim na čelu v čakalnici pri zobozdravnici. Zasmejal se je. Saj imajo gotovo umazane zobe. Še nikoli ni videl gusarja z zobno ščetko, tudi v risanki ne. Uboga zobozdravnica. Prvič v življenju se mu je zasmilila. Predstavljal si je, kako si z eno roko zatiska nos, z drugo pa popravlja gnile zobe. O, fuj. In Nejc je pri Groznem opazil, da ima spredaj le še štiri zobe, pa še ti so bili čudno rumeni.

Mlade in zrele bralce čaka dobra zgodba brez ovinkov, jasna, osredotočena misel in na koncu ločeno še uporabno navodilo za mame. Fantovska zgodba, ki bo pritegnila tudi punce! Govori o resnici ‒ gusarji, vsi pomorščaki, so imeli včasih slabe zobe. Še kdo ve, zakaj?
Marko Juhant

Mnenja učencev 4. Razredov OŠ Šenčur :

Spoštovana pisateljica, najprej Vas bom pohvalila za trud, zamisli in dobro idejo ter za končni izdelek. Hvala za krasno doživetje, ki sem ga doživela.
Nina

Knjiga mi je bila zelo všeč, saj imam tudi jaz take težave kot Nejc. Bojim se zobozdravnika. Pisateljici bi sporočila, naj še kar naprej piše zgodbe za otroke.
Nika

Knjiga je zanimiva in prepričljiva. Pišete zelo dobre zgodbe. Zagotovo bi se po tej knjigi kdo nehal bati zobozdravnika. Najbolj všeč mi je bila zobozdravnica, zato ker je bila prijazna in dobrosrčna.
Tina

Ko nam je učiteljica prebrala knjigo, mi je bila zelo všeč. Veliko stvari sem spoznal. Zdelo se mi je smešno, da se gusar boji zobozdravnika.
Luka

Pravljica mi je bila zelo všeč. Posebej so mi bile všeč ilustracije. V bistvu je bil pravi junak Nejc, boječka pa gusar Grozni.
Ela

Učitteljica nam je prebrala knjigo. Bila je zelo zanimiva, kot bi opisovali mene. Smešno je bilo, ko je Nejc vprašal zobozdravnico, če obstaja čarobni napoj za lepe bele zobe.
Tilen

Knjiga mi je bila zelo všeč, ker je napisano , kako je Nejc premagal strah in ker sem bila jaz podobna. Zelo rada bi prebrala še eno Vašo knjigo. Rada bi vas nekoč spoznala.
Ana